Loading...
Семейство

Коледа по време на криза

коледаВ редовете по – долу ще ви дадем няколко полезни съвета, за това как да ограничите разходите около коледното пазаруване, но да не оставите близките си без подаръци.

Жените обикновено са склонни да похарчат всичките си пари за подаръци, без да се замислят дали утре няма да останат без пукната стотинка в джоба. Ако и вие сте от дамите с „широки пръсти“и осъзнавате, че тази година финансите ви са по – оскъдни от всякога е дошло време да  направите тънка сметка, преди да тръгнете по магазините, като хала. Вярно, съпругът, децата и родителите са хората, които заслужават най – големите подаръци, но точно те са и хората, които никога няма да ви бъдат обидени ако получат нещо съвсем символично.

Най – лесният начин да зарадвате близките си и да спестите средства е да приложите метода „направи си сам“. Обикновено подаръците, които са изработени с много усилия и любов носят сантиментална стойност, която е много по ценна дори от най – скъпия дар. Използвайте въображението си. Всички приятели, на които сте купували подаръци за всяка Коледа, тази година ще трябва да се задоволят само с коледни картички. Това изобщо не е лоша идея имайки предвид, че финансовото им положение едва ли е по – различно от вашето. Този жест дори ще ги успокои, и те няма да се чудят какъв подарък да ви купят, ще бъде достатъчно просто да ви върнат жеста, като с няколко думи ви пожелаят все хубави неща. Добрата дума е по ценна от всичко материално, запомнете го.

С децата вероятно ще ви бъде доста по – трудно, защото на тях трудно ще им обясните що е то кризата и защо имате финансови затруднения. Но това не означава, че те ще останат разочаровани. Вероятно малчуганите имат десетки любими играчки, които са счупени. Е, досещате ли се каква е вашата мисия? Поправете ги! Някои от камиончетата вероятно са разглобени до неузнаваемост, но със сигурност има и такива, които имат нужда само от малко лепило, за да бъдат като нови. Опаковайте ги сложете големи панделки и сте готови. Не е трудно нали?

Сега вероятно ви се върти в главата и нещо от сорта: „Дали някоя от играчките няма да се хареса на мама и татко?“ Не е необходимо да ги връщате детската градина, въпреки че за възрастните хора е доказано, че на определена възраст се вдетиняват. Но нали не си представяте майка си с кукла, а баща си с меч в ръка? Така, нека караме по същество. Вероятно в дома ви има няколко вази, които не ползвате, вземете малко мъниста, бои и декорирайте някоя от тях, като развихрите въображението си. Със сигурност ще се получи уникално произведение на изкуството, което вашата майка заслужава.

Вие сте малкото момиче на татко и винаги ще си останете така. Зарадвайте го със своя снимка с оригинална рамка изработена лично от вас. Едва ли има по – голяма радост за един родител от това да гледа детето си постоянно, макар и вече пораснало.

Е, уверихте ли се, че кризата никога не може да попречи на коледния дух. Доверете се на въображението си и превърнете забравените вещи в оригинални подаръци за любимите си хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса