3 причини за неспокойния сън

Неспокоен сънСпокойния сън предразполага към пълноценен живот, а недоспиването предразполага към редица здравословни проблеми. За нещастие много голям процент от хората спадат към групата на редовно недоспиващите, а това е причината за голям брой здравословни проблеми, раздразнение, изпадане в депресия, влошена работоспособност и много други.

В редовете по – долу ще обърнем внимание на основните причини, които водят до хронично недоспиване, а от вас зависи дали ще вземете мерки да се преборите с тях.

Неудобен матрак

Колкото и странно да ви звучи една от основните причини за неспокойния сън е неудобният матрак. Прекалено твърдите матраци обикновено ви карат да сменяте позицията си на спане през нощта десетки пъти, а това от своя страна води до много кратно прекъсване на съня. На сутринта се будите изморени, раздразнени и денят ви се превръща в истински кошмар. Прекалено меките матраци от своя страна не предоставят необходимата опора на тялото и създават усещане за повишена температура в стаята. Това ви кара да се изпотявате през нощта, да се будите много кратно и като резултат посрещате утрото по – изморени, отколкото сте били преди да заспите. Нашия съвет е да заложите на матраци Дормео. Това са ново поколение матраци, които станаха известни и в България благодарение на множеството си положителни характеристики.

Домашен любимец в леглото

Колкото и да обичате домашния си любимец никога не го допускайте в леглото си или в стаята докато спите. Дори да е добре изкъпан и обезпаразитен, неговите козина и слюнка са изключително силни алергени, които могат да доведат до различни заболявания. От друга страна домашния любимец обикновено има нужда от доста по – малко сън и ще ви буди доста по – рано, отколкото възнамерявате да ставате. Нашия съвет е да отделяте достатъчно време през деня, за да му се радвате, но да не го допускате в спалнята и още по – малко в леглото си.

Спите повече отколкото е необходимо

Както знаете средностатистическия човек има нужда от около 8 часа сън, като броя на часовете се увеличава или намалява с около час в зависимост от възрастта на индивида. Преспиването води до чувство на тежест отпадналост и нетрудоспособност. Дори да нямате работа цял ден това не означава, че трябва да спите до обяд. Това ще ви направи лениви. Вместо това станете рано, а като казваме рано имаме предвид около 7:30 до 8:00 часа. Правете кардио упражнения изпийте чаша билкова чай, закусете с плодове и със сигурност през целия ден ще се чувствате заредени с енергия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *