Loading...
Дом

Фън Шуй съвети за спалнята

Спалня в зеленоКитайският метод за пространствено разположение на предметите и материалите, които използваме в дома си придобива голяма популярност и в пределите на нашата малка държава. Фън Шуй ни учи как да открием баланса в дома и ни дава напътствия за един успешен живот.

За спалнята се знае, че е най – важното помещение в дома от гледна точка на душевния мир и спокойствие. За да черпите положителна енергия, когато се намирате в покоите си от съществено значение е цветовата гама на помещението, както и предметите разположени на територията му.

Леглото според Фън Шуй

За да чувствате непрестанния прилив на енергия, докато си почивате в спалнята обърнете специално внимание на леглото. Пространството, което трябва да заема то е наложително да бъде колкото се може по – далеч от вратата, но все пак достатъчно близо, за да я виждате( Това прозвуча, така сякаш спалнята ви може да е с дължина или широчина няколко километра ). Това, което имаме предвид е да не разполагате леглото си зад стени или други прегради, които ще възпрепятстват визуалния контакт с вратата. Друго важно условие, за да черпите от енергията на стаята е да не насочвате краката си към вратата, когато сте в покой. Счита се, че това е мястото, от което влизат негативните влияния и те преминават през вас, благодарение на краката. Според представите на Фън Шуй леглото ви не бива да бъде поставяно под наклонен покрив или вентилатор монтиран на тавана. Това е в състояние да направи съня ви неспокоен. Ако това разположение на леглото е невъзможно да бъде избегнато, cложете балдахин или няколко воала. Те ще изиграят ролята на щит между вас и отрицателната енергия.

Леглото според фън шуй

Осветлението според Фън Шуй

Според китайците на земята властват две сили, които винаги са изправени в битка. Това са силите на светлината и тъмнината или ИН и ЯН. Ин е олицетворение на доброто, светлината и позитивната енергия, докато Ян е символ на тъмните сили. За да се зарежда спалнята с положителна енергия през целия ден е необходимо да имате голям прозорец, който да осветява всяко кътче и всеки ъгъл в помещението. Не поставяйте огледало точно срещу прозореца, то отблъсква енергията в обратна посока.

Спалня

Цветовете според Фън Шуй

За да се сдобиете със здравословен сън и винаги да се будите заредени с енергия трябва внимателно да подберете цветовете в спалнята. Според Фън Шуй цветовете, които са се определят, като благоприятни са земните тонове и телесните цветове. Крем, праскова, мед, корал са цветовете приканващи тялото към пълен релакс. Натуралните пастелни цветове като зелено, лавандула, синьо притежават особен вид енергия, която действа изключително добре и на малки деца. Ярките наситени цветове, като червено и оранжево, притежават прекалено силна енергия, която е в състояние да превъзбуди организма и поради тази причина не се препоръчват за цялостен интериор. Използвайте ги само като леки акценти.

Спалня в зелено 2 За да чувствате как тялото ви се зарежда с положителна енергия и как отделя отрицателната, следвайте съветите на Фън Шуй.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса