Loading...
Дом

Гардероб за детската градина: Какво не трябва да забравяме?

Детето ви вече е на 3-4 години и тръгва на градина?  Как да го облечете? От колко дрехи има нужда? Какви са изискванията за детските дрехи в градината? Това са само малка част от въпросите, които всеки родител си задава. Ето няколко общи насоки за избора на подходящи дрешки за детската градина, както и какво не трябва да забравяте, когато изпращате детето си в градината.

1. Резервен комплект дрехи

Децата скачат, играят, цапат се, а това може да предизвика доста неудобства. Добре е когато изпращате детето си на градина, да му осигурите и резервен комплект дрехи. Имайте предвид, че те трябва да бъдат лесни за обличане и събличане. Най-добре с копчета, за да не се налага детето да ги сваля през главата.

деца облекло

2. Резервен комплект чорапи

Те никога не са излишни. Малчуганите ходят на разходка, скачат в двора на градината, играят си с пясък и лесно се цапат. Затова е добре да разполагат с поне два чифта чорапи, в случай на нужда.

3. Връхни дрехи
Принципно децата не стоят по цял ден затворени в детската градина, за да разчитате, че якето е достатъчно, за да го пази от вятъра. Добре е детето да разполага с шапка, шал и ръкавици, тъй като често детските групи ходят на разходка.детска градина

4. Бельо
В игрите и забавленията малките са ненадминати и често се потят. Добре е да има поне един комплект долни дрехи, за да може да се преоблече детето ви, когато е нужно. Правилото за детското бельо е следното – то трябва да бъде задължително от памук и без вътрешни шевове, които дразнят нежната детска кожа.

Съвет: Ако не разполагате с време, за да търсите качествено бельо по магазините, възползвайте се от предимствата на интернет. В сайтове като Funkykids-bg.com можете да намерите всичко, от което се нуждаете.

5. Спортен екип
Добре е да се консултирате с педагозите в детската градина относно изискванията за спортни екипи, тъй като анцугът невинаги е решение. През лятото най-подходящи са тениски и къси панталони от памучна материя, които лесно се перат. В зависимост от това дали децата ще спортуват навън или в спортен салон осигурете още гуменки, а за момичетата и балетни пантофки. Особено, ако в детската градина се преподава и балет.

През зимния сезон анцузите са идеално решение, но все пак имайте предвид, че времето е по-студено и децата бързо настиват. В зависимост от условията, в които спортуват, проверете дали е по-удачен ватиран или обикновен анцуг.

детско облекло

6. Аксесоарите
И зимата, и лятото шапката е задължителна, а стане ли студено, шалът и ръкавиците са неизменна част от облеклото. Ако детето ви не обича да носи шал, можете да го замените с пелерина, но се уверете, че има голяма яка, която да пази лицето му от студа.

Шапката трябва да е удобна за носене, да пази ушите и да е водоустойчива. Най-добре да е с връзки. И най-вече – не трябва да се плъзга и да оставя открити ушите.

Що се отнася до ръкавиците, те е най-добре да бъдат кожени, или от непромокаем плат и ватирани отвътре, за да предпазват от замръзване и да не задържат сняг. Можете да вземете цели ръкавички, само с палец, без пръсти, тъй като на детето ви така ще му е много по-удобно и няма да му замръзват пръстите.

Носните кърпи също са задължителна част от аксесоарите в детската градина. В джоба на дрешките му обезателно трябва да има такава. Ако нямате, пригответе едно пакетче хартиени, които да стоят в шкафчето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса