Loading...
Кариера

Интервю за работа. Какво не трябва да казваме?

интервю за работаВероятно поне веднъж в живота си сте имали интервю за работа, което не е протекло според очакванията ви и то по ваша вина. Жените които са под напрежение понякога не успяват да кажат всичко, за което са мислили предварително. Подобна ситуация би била доста неприятна, ако сте пред потенциалния си работодател. За да имате по – голям успех когато се явявате на интервю никога не казвайте следното:

Колко ще бъде заплатата ми?

Това е въпрос, който никога не трябва да задавате на работодателя при първа среща. Това оставя изключително лошо впечатление и усещане, че се интересувате от работата единствено по финансови причини. Едва ли някой би ви наел в такъв случай. Постарайте се да покажете, че се интересувате от предложението за работа, защото тази сфера ви привлича.

В процес на разговора интервюиращият неминуемо ще спомене заплащането. След това вие сами ще прецените дали то ви устройва или не.

Каква по – точно е дейността на фирмата?

Този въпрос единствено би показал колко не информирана сте всъщност. Явявайки се на интервю за работа се очаква, че сте добре подготвена. За давайте конкретни и задълбочени въпроси, свързани с дейността на компанията. Това ще покаже, че наистина се интересувате от процесите протичащи във фирмата.

Кво? Що? Тъй ли? Е*аси!

Ако си позволите да използвате подобни възклицания, е напълно възможно интервюто ви да приключи преждевременно. Ако си мислите, че подобен начин на изразяване ще ви сближи по – бързо с шефа сте в голяма грешка. Не забравяйте, че той не си търси приятел, а интелигентен, възпитан и начетен служител. Постарайте се да говорите на книжовен български език.

Ще започна работа, но при по – добро предложение напускам!

Нали сте наясно, че никой не би ви наел на работа при положение, че всеки момент може да напуснете. Покажете, че точно това е желаната от вас позиция, която сте търсили дълго време. Уверете събеседника си в способностите и желанието ви за работа точно в тази фирма.

Напуснах предната си работа защото ми беше скучно!

Дори и това да е истинската причина за напускане на работното ви място, не го споменавайте. Като причина изтъкнете желанието ви да се разбивате и в други области.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса