Loading...
Облекло

Изборът на детски дрехи онлайн – трудности и преимущества

дрехи_600_600

Изборът на детско облекло е трудна задача не само, когато пазарувате в магазин, с детето до вас, но особено, когато решите да пазарувате онлайн. Електронната търговия е предпочитан начин за пазаруване сред все повече майки. Въпреки това често се натъкваме на доста затруднения свързани не само с модела и цвета, но дори и с размерите на облеклото.

Избор на размери

Независимо от уверенията в електронните магазини, че моделите, които  предлагат са с универсални размери, обърнете внимание дали има таблица с мерките за всеки един модел. Ако пазарувате от азиатски или американски сайт, проверете отговаря ли таблицата с размерите на българските стандарти. Така например ако пазарувате от британски сайт имайте предвид, че мерките за детско облекло там са различни от тези за българските стандарти.

Англия

В САЩ размерите също са различни

САЩ

Ако решите да пазарувате от немски електронен магазин, тази таблица с мерките за детски облекла със сигурност ще ви улесни.

Приложена ви предлагаме и таблицата за Франция

франция

И за Германия

Германия

 

Съвет: Дори електронния магазин да е с български дистрибутори, уверете се, че посочените от тях размери на детско облекло отговарят на българските стандарти. В противен случай можете да останете неприятно изненадани.

Що се отнася до българските сайтове за електронна търговия повечето от тях  разполагат със собствена система за стандартизация, по която да прецените кой модел е най-подходящ за вашето дете. И все пак ако купувате дрехи за бебе,  можете да използвате и тази таблица с размери.

размери

Съществува и стандартизирана система за определяне на детските дрешки, която обаче е по-подходяща за подрастващи, а не за бебета. Така например, ако на етикета на дрехата пише XS, то тя е подходяща за  дете на възраст между 4 и 5 години с тегло между 14,5 кг и 18.5  кг. и ръст 91.5 см – 107 см.

Останалите можете да видите в таблицата по-долу.

размери

Опция за връщане

Повечето електронни магазини имат практика да приемат обратно стока, само по някакви технически причини – дефект, повредена пратка при доставката или в краен случай, ако клиентът е размислил и не желае да ползва продукта. Правилото обаче в този случай е продуктът да е неразопакован, стоката да бъде върната до седем дни, като клиента заплати разходите за връщането на покупката.

Съвет: Ако пазарувате от електронно издание, особено при покупка на дрехи за дете проучете или попитайте дали е възможно стоката да бъде върната или сменена, ако на вашия малчуган, избраната дреха не му става. Някои онлайн магазини за детски дрехи предлагат безплатна замяна като допълнителна услуга, за да привлекат клиентите. Ако няма посочена подобна опция на сайта на магазина, обърнете се към техен служител или координатор по телефона.

Един модел, различни цени

При пазаруването на детски дрехи онлайн можете да се сблъскате с още един проблем — един и същ модел, но с различен размер, се продава съответно и на различни цени. Повечето търговци нямат подобна практика, но някои предлагат едни и същи модели както за бебета и малки деца, така и за подрастващи и тийнейджъри. Затова не се изненадвайте, ако рокличката, в която сте се влюбили и искате да вземете за малката си дъщеря, се окаже два пъти по-скъпа от същия модел, който сте избрали за по-голямата. Това не се дължи на промяна в цената, а на търговската политика на компанията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса