Loading...
Дом

Как да изберем здраво цвете в саксия

Да отидете до магазин за цветя, да изберете най-красивото цвете вътре или да намерите това, което сте си набелязали от рано изглежда като едно от най-лесните неща. В действителност това е точно така, но когато говорим за букет цветя. Ще направим човека, на когото го подаряваме, по-щастлив и жеста ни вероятно ще се помни дълго. Без значение дали купуваме цветя за рожден ден или по друг повод, ние можем да избираме между цветя под различна форма – букети, кошница с цветя, или цвете в саксия. И точно когато купуваме цвете в саксия можем да се сблъскаме с различни проблеми, за които трябва да бъдете подготвени предварително.

Повечето от стайните растения се отглеждат в оранжерии, преди да влязат в цветарския магазин. Там температурата и влажността са високи, което е трудно за постигане в нашия дом. За това, когато избирате цвете се уверете, че то е калено достатъчно добре – тоест, купувайте от сигурни фирми за цветя.

Повечето цветя можете да закупите по всяко време на годината. Когато обаче искате чувствително цвете, специалистите препоръчват да го закупите в края на пролетта или средата на есента. При покупка на цвете през зимата има няколко фактора, които ще ни подскажат дали то е в добра форма. Ако цветето е изложено на вън, това е сигурен признак, че вече има нанесени атмосферни щети върху него и вероятно няма да оцелее. Ниската цена също ще ви подскаже за това. Дори закупено от магазин, покрийте цветето с плат и го преносете с кола до дома си. Същото важи и за горещото лято – цветята могат да пострадат силно и от прекалено високата температура.

Ако не можете да пренесете безопасно цветето от магазина за цветя до вас, имате и друга опция. Влезте в интернет и потърсете доставка на цветя София, например. Ще откриете много и различни предложение за превод на растение по ваш избор до дома ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса