Loading...
Тяло

Как да свалим натрупаните килограми след празниците

диетаТака, Коледа и Нова година вече минаха, а с тях и отрупаните маси с различни лакомства също. И както всяка година след тези празници всеки от нас е качил няколко килограма, които тежат на съвестта и дупето. Е, крайно време е да се вземем в ръце, да се отървем от излишния товар и отново да влезем във форма. Толкова лесно звучи на думи, но всъщност ще се наложи да си поставим някои сериозни ограничения, за да се пъхнем в любимите си джинси отново.

И така, в редовете по – долу сме подготвили няколко съвета за здравословно хранене, които ще ни помогнат да редуцираме теглото си постепенно и без много усилия, Но все пак се изисква постоянство и малко упоритост.

Осигурете си достатъчен прием на фибри

За да изчистим стомаха си от натрупаната шлака през празниците е необходимо да увеличим приема на храни с високо съдържание на фибри, Такива са боб, леща, пресни салати, плодове, различни зърнени храни, като овесени ядни, царевица, кафяв ориз, (в никакъв случай бял). Похапвайки този вид храна ще осигурим засилване на метаболизма и тежестта в стомаха ще изчезне.

фибриНамалете консумацията на захарни изделия

Да, това може би не ви се искаше да го прочитате, но за да се отървете от натрупаните килограми е необходимо да спазите условието. Замислете се само колко сладкиши сте погълнали през изминалия месец. Вероятно много наистина много, повече отколкото за цялата изминала година. Е, сега трябва да забравите за бисквитките, домашно приготвени сладкиши, шоколади и други подобни. Почувствате ли неистово желание да си хапнете нещо сладичко изяжте една две ябълки или друг плод и пийте повече вода. Трябва да издържите на изкушението.

сладкишиНамалете консумацията на месо

Печени прасенца, пържоли, кюфтета, кебапчета… Това със сигурност е било на масата през изминалия месец и вероятно е главният виновник за качените килограми. Сега оставете тези мръвки настрана и похапвайте риба и пилешко с много прясна салата.

месоОграничете консумацията на алкохол

Както знаете в алкохола има много калории, освен това той забавя метаболизма, и трови организма, когато количествата са повече от допустимото. Ако наистина желанието ви е да отслабнете забравете за виното, бирата и твърдия алкохол.

алкохолДвижете се повече

Да, наясно сме, че е зима и навън е доста студено и неподходящо за дълги разходки. Това всъщност е само едно оправдание за всеки мързеливец. Това, че навън е студено не означава, че в къщи не може да правите различни упражнения. Всички ние знаем какви упражнения сме правили във физкултурния салон в училище, сега е време да си ги припомним.

спортТова са съвсем лесни за приложение съвети, и ако имате волята да ги следвате, то обезателно за месец ще свалите натрупаните килца. Не се оставяйте на мързела и не започвайте от утре. Започнете сега, за да постигнете желаните резултати по – бързо. Всичко е във ваши ръце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса