Loading...
Кариера

Кариера или семейство. Изборът, който прави всяка жена.

домакиня или кариеристкаПо традиция всяка жена е готова да се откаже от кариерата си, когато усети че е време да се отдаде на семейството. И по традиция от нея се очаква да поеме върху плещите си цялата домакинска работа и отглеждането на децата. Разбира се има и изключения, но те са доста редки, а в тях мъжът е този, който се отдава на семейството и се заема с къщната работа и децата. Много от жените имат блестящи кариери, постигнати с наистина много усилия, а настъпва момент в който се налага да се откажат от всичко това. Всъщност наистина ли се налага в един определен момент да направите този труден избор? Възможно ли е да имате блестяща кариера, да бъдете добра домакиня и майка? Ако всичко това е възможно, то как да го постигнете?

Възможно ли е да имате кариера и семейство?

В наши дни, когато женската еманципация е факт, всяка една дама в определен момент от живота си трябва да направи избор да продължи кариерата или да се отдаде на семейството. Всъщност все по – малко са жените, които остават в домовете си и забравят за работното място. При някои причините са породени от финансова необходимост, при други това е доброволен избор. И двата случая майките не трябва да чувстват вина за това, че им се налага да работят по една или друга причина. Това че една жена прекарва по – малко време с детето си съвсем не означава, че тя е лоша майка. Важно е времето прекарано с детето да бъде пълноценно, изпълнено с любов. И в този ред на мисли лесно може да се отговори на въпроса възможна ли е комбинацията кариеристка и домакиня. Изглежда, че не е невъзможно.

Как да изберете между семейството и кариерата?

Вие може да сте от типа хора, които нямат желание да смесват работните задължения със семейните и сте на мнение, че поне един от родителите трябва да е в къщи с децата и да се грижи за дома. От друга страна знаете, че в наши дни все по – трудно човек може да получи шанс за развитие и ви е доста трудно да се откажете от всичко постигнато до този момент. Поставяйки по този начин ситуацията изборът наистина изглежда труден.

Както развитието на успешна кариера има своите предимства, така и отглеждането на децата носи несравними преживявания и удоволствие. В крайна сметка трябва да вземете решението със сърцето си, така че след време да не изпитвате вина или съжаление за избора си. Ако смятате, че няма нищо по – важно от семейството и държите да посетите живота си на него, то вероятно пред вас дори не възниква тази дилема. Ако сте от упоритите жени, които държат да имат семейство и кариера, то по – вероятно е да предпочетете кариерата, като този факт съвсем не означава, че зарязвате домакинските си задължения. Това по – скоро говори за вашата гъвкавост, упоритост и борбеност, които са сред чертите на съвременната жена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса