Удобният матрак е въпрос на личен избор

МатрациСредностатистическия човек прекарва около една трета от живота си в леглото, но изненадващо малко научни изследвания са направени върху матраците и как те влияят на здравето. Според малкото проучвания на тази тема основния съвет е, че по – твърдия матрак е по – добрата алтернатива за добър сън, но в последните години това твърдение се дискредитира. Последните проучвания сочат, че матраците със средна твърдост са тези, които помагат на страдащите от хронични болки в гърба да редуцират нивото на болката или да я премахната напълно.

Експертите са склонни да се съгласят, че матракът трябва да позволява на гръбначния стълб да приеме естествената си извивка, като тази която се получава при легнало положение на тялото. Матраците, които осигуряват възможността за естествено положение на тялото по време на сън са матраци БЛЯН широко разпространени на българския пазар. Този матрак трудно ще принуди гръбначния стълб да приеме неестествено положение. Благодарение на тези му качества, той осигурява възможно най – голям комфорт на тялото през нощта. Въпреки всичко експертите твърдят, че нивото на твърдост се определя от индивидуалните предпочитания на потребителя.

Освен всички научно обосновани препоръки, това което вие самите трябва да откриете за себе си е нивото на твърдост от което се нуждаете. А как точно да го определите? Много лесно. Влизайки в специализиран магазин за матраци служителите ви предоставят възможността да тествате различните продукти. Това е моментът, в който трябва да се преборите с неудобството, за да достигнете до правилния избор. Легнете спокойно на матрака, към който сте се насочили и позволете на тялото си да усети комфорта, който предлага или не той.

В случай, че не усещате удовлетвореност не спирайте докато не я отриете. Може да прекарате няколко часа в магазина тествайки различните модели матраци, но това ще ви предостави спокоен и безболезнен сън за години напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *