Loading...
Дом

Няколко идеи за подредба на кухнята

Няколко идеи за подредба на кухнята

Няколко идеи за подредба на кухнята

Колко често си мислите за пренареждане на мебелите в дома Ви? Ако интериорният дизайн ви идва от вътре, то това ще е доста често. Има едно помещение обаче, което не е лесно за пренареждане, а именно кухнята. Разбира се, има прекалено много дизайни на кухни в Интернет, но правилният за вас трябва да бъде избран внимателно, за да не ви се налага да премисляте подредбата всеки път щом влезете, а и честно казано – една мивка не се мести достатъчно лесно, нали?! Затова и решихме да споделим няколко идеи за подреждане на кухнята, с които да улесните както себе си, така и дизайнерът, който бихте наели, ако сте се спрели на кухни по поръчка.

  1. Сложете уредите на правилни разстояния

Фурната, хладилникът и мивката трябва да са на разстояние едно от друго 120-210 см, за да можете да използвате пространството най-конвенционално. В този ред на мисли е добре да помислите за кухни, които са под форма на буквите U, L или G. Ако сте решили да добавите и кухненски остров, то можете да поискате от дизайнерите да сложат мивката в него, като по този начин ще си осигурите и повече пространство върху основния плот.

  1. Използвайте вградени уреди

За по-голяма визуална подреденост и използване на пространството е добре да поръчате вградени уреди, или да ги разположите така, че да се сливат с обстановката, но и да са лесно достижими и готови за употреба. Ако не можете да вградите хладилника, то може да си поръчате кухнята така, че над него да може да се разположи друг шкаф или етажерка, на които да поставите още неща или дори уреди, които не ползвате толкова често.

  1. Съобразете се с електричеството

Няма по-глупав момент от този, да откриете, че кабелът на микровълновата е прекалено къс и няма къде да включите тостера. Вярно, че можете да използвате разклонители, но прекалено голям брой от тях също не е добро решение, а и едва ли искате да гледате кабели „на всеки километър“.

  1. Мислете за удобството си

Колкото и всеки да ви казва какво и как да направите и кое ще е най-добре за кухнята Ви, все пак това ще е мястото, в което вие ще влизате всеки ден и трябва да бъде удобно за Вас и вашето семейство. Така че съобразявайте се с мнението на специалистите, но и все пак внесете нотка от Вашия вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса