Loading...
Дом

Перфектната баня – модерни решения за малки и големи помещения

Банята е едно от най-използваните помещения в дома и едно от най-трудните за подреждане и аранжиране. Ако имате малка баня, въпросът е – къде да съберете всичко, което ви трябва. А при голяма баня — как да разпределим правилно мебелите, за да е удобно за почистване и поддръжка.

Решения за голямата баня:

Двойна мивка с шкафове и големи огледала

Голямата баня осигурява доста възможности да се развихрите. Но все пак, ако искате да сте практични, изберете шкаф за баня с двойна мивка, много рафтове и голямо огледало, което да покрива поне наполовина едната стана. Предимствата? Разполагате с възможност да подредите нещата си спокойно, не се блъскате сутрин с половинката и имате възможност да се видите в банята в цял ръст, когато се приготвяте.

Недостатъци? Огледалото изисква по-сериозна поддръжка от плочките, но пък оптически разширява стаята и я прави да изглежда по-голяма.

Душкабина или вана — защо да избирате?

При голямата баня не е нужно да се притеснявате, че ваната няма да се смести, а душкабината не е достатъчно голяма. Може да използвате и двете. Може да ги разположите едно до друго, или в различни части от помещението, така че да ги използвате според желанията си.

Рафтове за хавлиите

При голямата баня може да използвате цяла стена, за да подредите вашите хавлии за баня и други аксесоари. При това, без да се тревожите, че няма да ви стигне мястото. Само се убедете, че те ще бъдат далеч от влагата и няма да имат пряк контакт с нея.

Килимчето също има значение

Най-добре е, ако имате подово отопление, но ако не разполагате с такова, можете да поставите постелка или килим пред ваната и душкабината. И отново не подминавайте факта, че то трябва да абсорбира добре влагата, да се сменя често и да е от материя, която съхне бързо. В противен случай лесно може да се повреди или да образува мухъл.

Подово отопление – лукс, който можете да си позволите

Това е удоволствие, което също така ще ви спести и пари. Инсталирането на подово отопление помага за по-бързото изсушаване на помещението и предотвратява образоването на мухъл по стените или тавана. Освен това, след баня няма да треперите, когато стъпите върху пода. И ще можете да се приготвите напълно спокойно, без да зъзнете.

Важно е да отбележим, че в този случай е добре да имате отлична изолация от всякаква влага. Затова най-добре се обърнете към професионалисти при монтажа на подово отопление у дома.

Организация на малката баня—да използваме пространството пълноценно

При организация на малката баня, най-добре е да използвате вградена мивка с шкаф, за да не заема много място. Постарайте се да си осигурите място за шкаф, или поне за горни рафтове и над огледалото, за да може да поберете повече вещи там.

Хавлиите може да подредите на релси в банята, като е задължително една да се намира близо до душа, две до мивката—една за лице и една за ръце, а кърпата за крака да е по-долу. Може да използвате закачалки за стена, халки или поставки за хавлии, но е добре да бъдат леснодостъпни и удобни.

По отношение на душкабината или ваната, с оглед на малкото пространство най-добре е да използвате затворена душ-кабина. Помещението остава сухо, а на вас ви се налага да чистите много по-малко след това.

Качествената вентилация и правилните плочки също са от значение. На първо място си осигурете наистина надеждна вентилация, за да може да се извежда бързо влагата от банята. И не по-малко важно е да подберете качествени плочки за баня. Най-добре в светъл цвят, за да могат да създават илюзия за пространство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса