Loading...
Семейство

Съвети за дълготрайна връзка

влюбениФакт е, че за да бъде една връзка дълготрайна е нужна доста работа. Лесно е да се влюбиш, но никак не е лесно изграждането на самата връзка. Тя се нуждае от време, търпение и много енергия. Доста жени са наясно, че е по – добре да прибегнат до някоя хитринка, отколкото открито да започнат война с половинката си.

Предлагаме ви да се запознаете с няколко истини, които биха ви помогнали да запазите мира и равновесието в дома си.

Имайте общи и индивидуални идеи за свободното си време

Всеки трябва да разполага с малко лични време и пространство. Когато имате свободно време всеки един трябва да прави това, което му е приятно. Жените обикновено тръгват по магазините с приятелки, а мъжете я за риба, я за по бира с приятели. Това е естественият ход на една връзка. Но тук се крие един риск. Ако всеки един от вас изцяло прекарва свободното си време отделно, това на един по – късен етап може да се превърне в отчуждаване. Поради тази причина отделете време и за общи забавления. Разходка в парка, или кино звучат доста банално и изтъркано, но това е ценно време прекарано с любимия човек, затова не го губете. В краен случай, дори може да си мързелувате заедно на дивана, и да си бъбрите.

общи интересиОтнасяйте се мило един към друг

Това по – скоро е съвет към дамите. Те имат склонността, да не молят за помощ, а да заповядват да им бъде помогнато. Това сякаш е заложено по природа в характера им.

Често израза „Би ли ми помогнал с вечерята, защото съм изморена?“ се заменя от дамите със следния „Стани и свърши малко работа, няма все аз да готвя!“ Това определено изнервя мъжете и ги кара да заемат защитна позиция, която в повечето случаи е свързана с повишаване на тон. Това е първата предпоставка за скандал. И двамата трябва да се опитвате да бъдете мили един към друг и да си помагате, за да има мир в дома.

miloНикога не използвайте израза „Аз ти казах, ама ти…“

Факт е, че всеки греши, и никога не трябва да обвинявате другия за допуснатите грешки. Изключително неприятен момент е човек да осъзнае, че не е бил прав, а още по – неприятно е някой да му го натяква. В такива случаи обикновено започва едно взаимно обвиняване и се стига до скандал. За да избегнете тези ситуации успокойте половинката си, и покажете съпричастност.

скандалРазговаряйте

Дори да гледате любимото си предаване, любимия сериал или просто да не сте в настроение за разговори винаги изслушвайте любимия, когато има нужда да поговори с вас. Изявления от сорта „Ще поговорим по – късно“, „Не ми се слуша сега“ са в състояние да подтикне любимия ви човек да потърси разбиране на друго място. А стигне ли се до там, то връзката ви е обречена на провал.

разговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Избор на редактора
Толерантно отношение между децата
Избор на облекло
Домашни маски за коса