Топ 5 на зимните дамски шапки

Зимна шапкаЗимата е тук и съвсем скоро ще завали сняг и ще задухат ледени ветрове. За да се спасим от студа ще трябва да извадим зимните си шапки и ръкавици. Дамските шапки се ползват не само като средство за предпазване от студа, а и като моден аксесоар. Това е причината моделите, стиловете и материите, от които се изработват шапките да са така многобройни.

Ще ви запознаем с основните видове зимни шапки, а ви е преценете кой от всички тях е подходящ за вас.

Боне

Зимните шапки тип боне са подходящи за свободолюбивите дами, които не държат на всяка цена да впечатляват околните, по – скоро се интересуват собствения си комфорт. Това е причината точно те да харесват бонетата, които съвсем не са лош избор, особено за зимния период. Напротив, те са изработени от естествени материали, което предлага максимално затопляне и приятно чувство при употребата им. Принтовете обикновено са цветни, за да създават малко повече настроение през студените дни.

бонеKаскет

Зимната шапка от този вид е леко закачлива, но в същото време и елегантна. Подходяща е за дами както в напреднала възраст, така и за ученички. Материите са многобройни, но като най – предпочитани за зимния период си остават естествените – вълна и кашмир.

каскетУшанки

През последните няколко години ушанките заляха пазара и се превърнаха в моден хит, както при жените, така и при мъжете. Световните дизайнери правят съчетания на официален костюм и шапка ушанка, което на практика може да се види само на модния подиум. В нашите географски ширини все още имаме чувство за мярка и ушанките биват комбинирани с подобаващо облекло. Като оставим модните тенденции на страни, може да се каже, че това са зимните шапки, които са изключително подходящи за зимни условия.

ушанкаБарети

Този вид зимни шапки стават известни първо във Франция, а французойките смятат, че са изключително стилно допълнение към цялостния им външен вид. Е, Въпрос на вкус! В нашите географски ширини и по – специално България, тази мода отдавна отмина, но ако се чувствате добре с барета, никой не може да ви спре да я носите и лятото и зимата.

baretaКамбанки

Да, Коледното настроение вече витае във въздуха, но не това е причината да споменаваме камбанките. Това е зимна дамска шапка, която тази година ще направи истински фурор. Тя може да бъде с изчистени и елегантни линии, подчертаващи женствеността. Но може да бъде направена от прежда, вълна и други естествени материали. В зависимост от повода, камбанките може да се комбинират с официални костюми и ежедневно облекло

kambanki

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *